דירות להשקעה בבני ברק, התחדשות עירונית בבני ברק, דירות חדשות בבני ברק, נדלן בבני ברק, פרויקטים חדשים בבני ברק, מחירי דירות בבני ברק, דירות מקבלן בבני ברק
מעוניינים לרכוש דירה בבני ברק?
העיר בני ברק הוקדמה בשנת 1924 ע"י קבוצת חסידים שהגיעו מורשה שבפולין והוכרזה כעיר בשנת 1949. אדמות בני ברק נרכשו מכפר ערבי בשם "אבן אבעריק". תוך שימור שמה המקראי מתקופת בית שני, המשנה והתלמוד הוחלט על השם בני ברק (נזכרת בתנ"ך ובמקורות חז"ל). בעיר התרכזה פעילות ישיבתו של רבי עקיבא התנא הנודע, על שמו קרוי הרחוב המרכזי בעיר. בני ברק גדלה, תחום שיפוטה בהיווסדה היה כ- 1,020 דונם וכיום עומד על כ- 7,300 דונם. ברוב רובו המכריע של שטחה חולשים מבני מגורים, מסחר ותעשייה שונה. היא גובלת עם תל אביב, רמת גן, פתח תקווה וגבעת שמואל.
בני ברק היא עיר בעלת צביון חרדי. עד שנות ה-80 בני ברק הייתה העיר החרדית היחידה בארץ. אולם אליה שייכת שכונה חילונית אחת בשם "פרדס כץ" (שכונה שעוברת גם לאחרונה תהליך התחרדות). היא בעלת מוסדות דתיים רבים, היא בעלת ישיבות רבות ביניהם בעיקר ישיבות של הזרם החסידי והליטאי.
דמוגרפיה
לפי נתוני הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) נכון לסוף שנת 2018, בבני ברק מתגוררים כ- 199,000 תושבים. קצב גידול האוכלוסייה עומד על 26%. בדירוג הכלכלי - חברתי בני ברק מדורגת 2 מתוך 10. אחוז הזכאים לתעודת בגרות נכון לשנת תשע"ז (2016-2017) עומד על 6.4%. השכר החודשי הממוצע לשכיר עומד על 5,691 ₪ (נכון לשנת 2016) כאשר הממוצע הארצי הוא 8,913 ₪.
העיר בני ברק התפתחה בצעדי ענק. אם זה בבניה, עבודה, משק וכלכלה. תחילה אוכלוסייתה מנתה 8,000 איש וכיום היא מונה כ- 190,000 תושבים. מספר הילדים והצעירים מהווים מעל ל- 50% מאוכלוסיית העיר. לפי הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) מספר הנפשות הממוצע בבני ברק עומד על 2,4 והוא הגבוה ביותר בין הערים הגדולות וגם הבינוניות בארץ.
בני ברק, העיר העשירית בגודלה במדינת ישראל, מקבלת תקציב של 980,000 מיליון ₪, חלק ניכר ממנו מוקדש לפיתוח העיר ושיפור חזותה וכמובן לבניית מוסדות חינוך בעיר.
תרבות ופנאי
מחלקת התרבות של בני ברק דואגת לפעילויות תורניות וחברתיות רבות, ביניהם פעילויות מגוונים ועשירים לכלל האוכלוסייה, למשפחות, נוער וילדים בתקופות החגים והחופשות. האירועים כוללים מופעים חינוכיים, הצגות, הרצאות, סרטים, סדנאות וטיולים.
פעילויות נוספות במהלך כל חודשי השנה:
בחג הסוכות: שמחת בית השואבה בבתי הכנסת ברחבי העיר, בבתי המדרש ובישיבות בחג הסוכות.
בחג החנוכה: חידון טריוויה נושא פרסים בנושא החג, ושלל פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה.
בחודשי החורף: מחלקת ההרצאות של בני ברק מפעילה סדנאות לגברים ומופעים לנשים בתחומים שונים.
בערב פסח: מארגנת המחלקה לונה פארק ואירועים עבור הילדים בכדי להקל על ההורים בהכנות לחג, ומחלקת משחק ייחודי לכל בית אב בעיר.
בל"ג בעומר: מקבלים החוגגים את הילולת רבי שמעון בר יוחאי.
בחודשי הקיץ: מקיימת המחלקה אירועי הפעלה לילדים בגינות הציבוריות בעיר.
לקראת בין הזמנים מחלקים חוברת מהודרת ופעילה (חידונים, שעשועונים ועוד) ובה כל המידע על אטרקציות, טיולים, הצגות וכו' לכל המשפחה.
תעשייה ומסחר
בבני ברק קיים מתחם משרדים בגובה של עשרות קומות ביניהם: אפריקה ישראל, מגדלי קונקורד, 4 מגדלי ב.ס.ר, צ'מפיון מוטורס, ויטה, אשטרום, אלייד ו"חניון דן" ועוד. האזור מתפתח וממשיכים לבנות שם משרדים.
בעיר מתוכננות תכניות רבות היקף קידום התעשייה הקלה, המסחר והמשרדים. במסגרת התיכנון יוקם על השטח בן 1,2000,000 ממ"ר בצפון העיר. בבני ברק כיום יש כ- 1,300 בתי מסחר, חנויות ומרכזים מסחריים וכל בו גדולים.